Random Questions about Capoeira

Tuesday, November 20, 2012

Ceritera 'Soulmate'

Ada beberapa orang yang bertanya tentang “soulmate” pada Gill.
Jawapan dan perbualannya memang takkan sama.
Contohnya; 

I DON'T NEED A BOYFRIEND/GIRLFRIEND

A          :           You don’t have a boyfriend?
Gill      :           Nope.
A          :           Ouhh… Anyway, you don’t need to have a boyfriend.
Gill     :           Exactly! *wink* 

Seriously, why do we need to have a boyfriend/girlfriend if we don’t even need one?
Just because people around us happy with their partner, we think that we MUST have partner too.
Well, yes – lumrah alam, manusia dijadikan berpasangan.
Tapi kalau hati berasa gembira bersendiri tidak berteman, apa salahnya bersendiri sehingga lamaran cinta datang menegur. 
 
 
MEMILIH

B            :           Kenapa you takde boyfriend lagi?
Gill        :           Entah. Malas kot.
B          :          Ke memilih?
Gill         :           Siapa yang tak memilih when it comes to ‘pasangan hidup’? 

Siapa yang tidak memilih bila tiba bab berpasangan?
Melainkan orang tua menjodohkan kita dengan calon pilihannya sendiri.
Baik yang muda, tua, kacak, cantik, kurus, gemuk dan apa bangsa sekalipun, kita akan memilih.
Kadang-kadang, bukan memilih dari segi rupa.
Mungkin dari segi agama, sifat, kelakuan, minat, dan pelbagai lagi.
Tepuk dada tanya selera, benar atau tidak fakta ini. 

PARANOID
 
C          :           Don’t you feel lonely?
Gill        :           Sometimes yes, but sometimes – I really enjoy my single life.
C          :           But why you don’t wanna have a boyfriend?
Gill        :           I don’t know. Paranoid, maybe?
C          :           Paranoid?
 
*smiling* 

Gill paranoid? Ya, punya rasa ‘sedikit’ paranoid when it comes to love or man.
We all have our own story. 
 
Bibir bisa menguntum senyum saat disapa,
Mata bisa memantul sinar ceria saat bertentang mata,
Tawa bisa kedengaran jika gurauan diberikan,
Tapi terguris dan menangis, siapa yang tahu? 

*senyum* 
 

TAK ADA YANG MAHU
 
D          :           Kenapa masih single?
Gill        :           Sebab tak ada yang mahu. Mungkin sebab aku tak cantik dan gemuk.
 
Ah! Mengada-ngada betul dengan pernyataan itu. Jika sekadar bergurau, boleh diterima.
Jika sengaja berkata begitu disebabkan mahukan pujian seperti, “Eh! Mana ada kau tak cantik dan gemuk, kau cantik bukan?” – itu buat Gill rasa menyampah.
Tuhan jadikan kita semua manusia sudah cukup sempurna.
Masing-masing punya kelebihan dan kekurangan masing-masing, dan semua itu yang akan membawa kita ke jalan ‘bertemu’ raja dan permaisuri hati masing-masing nanti.
Tanpa diduga waktu, tempat dan bagaimana.
Sesungguhnya, takdir dan perjalan hidup kita yang diaturkan Allah s.w.t kadang-kadang penuh ‘surprise’ dan pastinya yang terbaik untuk setiap kita.
Mahu mensyukurinya ataupun tidak, tanya pada diri masing-masing. 

MAHU 'SINGLE'

Mak       :           Bila nak kawen ni?
Gill        :           Taknak kawen. Nak sorang sorang sampai ke tua.
 
Gill kena bebel. Kah kah kah! Padan muka. 

Lumrah hidup. Setiap dari kita punya ceritera masing-masing bukan?
Jika yang perlu dikunci rapat dalam jiwa kita, haruslah disimpan rapi.
Jika yang perlu diluahkan – luahkan saja pada yang yakin dapat mendengar dan menyimpannya.
Blog punya kawan maya yang sentiasa membaca dan menyokong, namun punya ‘silent reader’ juga.
FB punya kawan yang gemar membaca, komen – namun punya ‘musuh dalam selimut’ juga. 

Untill next time.

Xoxo,
Gill.

13 comments:

Felly Sophia said...

Soal hati dan perasaan tak boleh dipaksa. Ia datang dengan sendiri tanpa sukar kau bendung. Percayalah. :)

Jna marcello said...

Gill come into my life i got so much love to show you ;D

crescent said...

come to my life also...hehe...

the malay male said...

belum tiba masa

Evagurl Izma said...

soal hati biarlah rahsia.

kan?

:)

Amar Shah said...

belum ada jodoh yang tiba...
soal jodoh tak perlu cari,ia akan turun sendiri d dalam diri..(manatau jatuh sendiri dari langit seperti mr.bean hahahah)

boni kacak said...

padan muka kena bebel..siapa suruh bagi jawapan macam tu??hahaha

ஜ miss klanika ஜ said...

waktu yg tepat nanti ada la :)

Badrullah Anson said...

HAHA. a pathetic loner entry.

ninest123 said...

ninest123 16.01
oakley sunglasses, michael kors outlet online, burberry outlet, nike air max, longchamp outlet, michael kors outlet, christian louboutin, prada handbags, louis vuitton, nike free, louis vuitton outlet, louboutin uk, uggs on sale, michael kors handbags, uggs outlet, oakley sunglasses, michael kors outlet online, oakley sunglasses, tory burch outlet, louis vuitton outlet online, michael kors outlet online, uggs outlet, replica watches, ralph lauren outlet, longchamp outlet, michael kors, louboutin shoes, gucci handbags, cheap jordans, nike outlet, cheap oakley sunglasses, burberry factory outlet, louis vuitton outlet, ray ban sunglasses, uggs on sale, longchamp bags, ray ban sunglasses, tiffany jewelry, prada outlet, replica watches, louis vuitton handbags, ray ban sunglasses, ralph lauren polo, tiffany jewelry, christian louboutin, uggs on sale, oakley sunglasses, nike air max

ninest123 said...

nike free pas cher, mulberry uk, nike air max uk, michael kors, nike air max pas cher, nike blazer pas cher, converse, nike roshe uk, true religion outlet, abercrombie and fitch, polo ralph lauren uk, longchamp pas cher, true religion outlet, hermes pas cher, nike free, coach purses, michael kors uk, nike air max uk, michael kors outlet online, north face pas cher, vans pas cher, true religion jeans, ralph lauren pas cher, ray ban uk, nike roshe run pas cher, nike trainers uk, new balance, replica handbags, true religion outlet, nike tn pas cher, nike air force, burberry pas cher, polo lacoste pas cher, hollister uk, hogan sito ufficiale, michael kors, louboutin pas cher, nike air max, lunette ray ban pas cher, timberland pas cher, abercrombie and fitch UK, sac guess pas cher, lunette oakley pas cher, north face uk, jordan pas cher, lululemon outlet, vanessa bruno pas cher, longchamp soldes, coach outlet store online

ninest123 said...

iphone 6s cases, s6 cases, nike air max, iphone 5s cases, iphone 6s plus cases, converse, vans scarpe, hermes handbags, iphone 6 plus cases, chi flat iron, wedding dresses, iphone cases, beats by dre, vans outlet, insanity workout, ipad cases, nfl jerseys, north face outlet, softball bats, celine handbags, ray ban, louboutin, salvatore ferragamo, mac cosmetics, soccer shoes, nike air max, p90x workout, new balance shoes, hollister, nike roshe run, north face outlet, hollister clothing, reebok outlet, abercrombie and fitch, herve leger, jimmy choo outlet, lululemon outlet, ghd hair, instyler ionic styler, bottega veneta, giuseppe zanotti, polo ralph lauren, timberland boots, asics running shoes, soccer jerseys, mont blanc, mcm handbags, oakley, babyliss pro, iphone 6 cases, valentino shoes, gucci

ninest123 said...

karen millen uk, louis vuitton, pandora jewelry, pandora uk, canada goose, doke & gabbana, moncler, swarovski uk, wedding dresses uk, moncler, links of london uk, canada goose outlet, supra shoes, canada goose jackets, sac louis vuitton, pandora charms, replica watches, marc jacobs, canada goose pas cher, moncler outlet, canada goose outlet, louis vuitton, moncler, juicy couture outlet, thomas sabo uk, hollister, juicy couture outlet, sac louis vuitton, ugg,uggs,uggs canada, ugg pas cher, lancel, swarovski jewelry, moncler uk, coach outlet, barbour jackets uk, barbour, canada goose, canada goose uk, louis vuitton uk, toms shoes, moncler, canada goose jackets, pandora jewelry, moncler pas cher, converse shoes outlet, bottes ugg pas cher, montre pas cher, moncler jackets, ugg,ugg australia,ugg italia, ugg uk
ninest123 16.01