Random Questions about Capoeira

Monday, December 24, 2012

Kisah Makcik Kiah yang menjadi rebutan Eddy Gordo, Shinchan dan Dolah Senget.


 
More info about TEKKEN
 
One of my favourite game. *wink*
Tapi Gill bukanlah hardcore sangat. Lebih hardcore dan pakar memakan Choki-choki sambil berlari-lari anak. Lepas habis makan Choki-choki tu, baling merata-rata plastik Choki-choki sampaikan pernah satu masa terbaling ke muka Makcik Kiah yang tengah berdiri belakang pokok, skodeng Dolah Senget yang sedang mandi sambil menyanyi lagu 'Oppa Gangnam Style'. Lepas tu dari jauh Gill tengoh Makcik Kiah lipat lengan bajunya sambil goyang-goyang kaki dan tangannya ke arah Gill.
 
'Apa kena Parkinson ke ape orang tua ni?' bisik Gill dalam hati.
 
Tak berani nak cakap kuat-kuat. Terasa pulak Makcik Kiah nanti. Nanti terlepas peluang Gill nak mengorat anaknya, Jon Keting Keting nanti. Lama Gill perhatikan, lama-lama Gill buat kesimpulan bahawa, Dolah Senget mandi sambil menyanyi 'Oppa Gangnam Style', Makcik Kiah menari 'Gangnam Style' di sebalik pokok kelapa tu.
 
Apa yang kau merepek ni Gill???
Inilah yang terjadi jika ketandusan idea untuk menulis. Harap maaf ya.
 
Those yang into 'Tekken' jugak, give me five! Those girls yang minat Jin Kazama, boooo!!! Eh? Hahaha! Dengki sebenarnya tu, sebab Gill jatuh 'chenta' pada Jin Kazama. Ini rahsia okay? Sapa pecahkan rahsia ni, Gill sumpah dia jadi tenggiling.
 
Guling guling macam tenggiling *nyanyi ala ala Shinchan*
 
 
 
But the reason Gill attached video fight scene between Eddy Gordo vs Raven, definitely because my love towards Capoeira.
Ahem! *nada serius*
 
Those bloggers or silent reader who are interested to join Capoeira class, jangan malu jangan segan silalah membaca dengan tekun dan yakin alamat dan nombor public phone di bawah ini ya.
 
 
 
Jika mahu maklumat yang lebih detail, silalah merajinkan diri anda membaca entri serius ini.
 
One of the video "Capoeira Camara Malaysia" (sebelum Gill join Capoeira Camara Malaysia)
 

 
PS : Mode : Monday Blues and craving for Thai Food, jadi sila abaikan tajuk entri yang tak berkaitan dengan entri ye.
 
Xoxo,
Gill

15 comments:

Mak Cik Kiah said...

Gill,ngumpat mak cik ye?

Uish.macam mana dengan timing dorang fighting tu gill?

pernah tak dorang silap timing and get injured ?

Sue said...

memang tak berkaitan...haha nama gill singkatan mcm gillmore girls la pulak ! :)

boni kacak said...

saya nak awak yang ajar saya cappoeira tu boleh ? (sambil kelip2 mata)

Dezee said...

Rasa macam nak cappoeira jer punggu sinchan ni..eh..cappoeira ni is more like a dance rather that martial arts kan?

the malay male said...

gill jd jurulatih boleh? Huhu

Jna marcello said...

gill Na kan mcm nk join tapi Na boleh ke??

Asrul "iLham" Sany said...

sy layan gak tekken ni... suka watak nina... dan jin larikkkkk muahahaha

Hans said...

eden x layan tekken nih
hehehehe

Amar Shah said...

hahaha... sweet...

Gillette Flores said...

♥ Mak Cik Kiah,
Eh. Gill tak mengumpat makcik. Sekadar berkongsi cerita ;p

Timing yang mana makcik? Eddy vs Raven ke time kitorang training?

♥ Sue,
Hehehe. Kalau menulis blog time takde idea memang inilah jadinya ;p

♥ boni kacak,
Itu awak kena tunggu lagi 5, 6 tahun gamaknya.

*Sambil gulung2 rambut*

♥ Dezee,
Kan???? Nagde2 betul Shinchan tu nak enterframe kat blog Gill ni.

Nope my dear.
It's martial art. Not a dance.

♥ the malay male,
Tak layak lagi ;D
Kena banyak menuntut lagi ni :)

♥ Asrul "iLham" Sany,
Samalah. Suka juga Nina :)
Tapi... Jin???
Kejar dieee!
Hehehe

♥ Hans,
:)
Minat kita semua tak sama kan. :)

♥ Amar Shah,
Hehehe :)
Thanks :)

4feet8 said...

choki2 dulu letak atas roti, makan.. hehe

ninest123 said...

ninest123 16.01
oakley sunglasses, michael kors outlet online, burberry outlet, nike air max, longchamp outlet, michael kors outlet, christian louboutin, prada handbags, louis vuitton, nike free, louis vuitton outlet, louboutin uk, uggs on sale, michael kors handbags, uggs outlet, oakley sunglasses, michael kors outlet online, oakley sunglasses, tory burch outlet, louis vuitton outlet online, michael kors outlet online, uggs outlet, replica watches, ralph lauren outlet, longchamp outlet, michael kors, louboutin shoes, gucci handbags, cheap jordans, nike outlet, cheap oakley sunglasses, burberry factory outlet, louis vuitton outlet, ray ban sunglasses, uggs on sale, longchamp bags, ray ban sunglasses, tiffany jewelry, prada outlet, replica watches, louis vuitton handbags, ray ban sunglasses, ralph lauren polo, tiffany jewelry, christian louboutin, uggs on sale, oakley sunglasses, nike air max

ninest123 said...

nike free pas cher, mulberry uk, nike air max uk, michael kors, nike air max pas cher, nike blazer pas cher, converse, nike roshe uk, true religion outlet, abercrombie and fitch, polo ralph lauren uk, longchamp pas cher, true religion outlet, hermes pas cher, nike free, coach purses, michael kors uk, nike air max uk, michael kors outlet online, north face pas cher, vans pas cher, true religion jeans, ralph lauren pas cher, ray ban uk, nike roshe run pas cher, nike trainers uk, new balance, replica handbags, true religion outlet, nike tn pas cher, nike air force, burberry pas cher, polo lacoste pas cher, hollister uk, hogan sito ufficiale, michael kors, louboutin pas cher, nike air max, lunette ray ban pas cher, timberland pas cher, abercrombie and fitch UK, sac guess pas cher, lunette oakley pas cher, north face uk, jordan pas cher, lululemon outlet, vanessa bruno pas cher, longchamp soldes, coach outlet store online

ninest123 said...

iphone 6s cases, s6 cases, nike air max, iphone 5s cases, iphone 6s plus cases, converse, vans scarpe, hermes handbags, iphone 6 plus cases, chi flat iron, wedding dresses, iphone cases, beats by dre, vans outlet, insanity workout, ipad cases, nfl jerseys, north face outlet, softball bats, celine handbags, ray ban, louboutin, salvatore ferragamo, mac cosmetics, soccer shoes, nike air max, p90x workout, new balance shoes, hollister, nike roshe run, north face outlet, hollister clothing, reebok outlet, abercrombie and fitch, herve leger, jimmy choo outlet, lululemon outlet, ghd hair, instyler ionic styler, bottega veneta, giuseppe zanotti, polo ralph lauren, timberland boots, asics running shoes, soccer jerseys, mont blanc, mcm handbags, oakley, babyliss pro, iphone 6 cases, valentino shoes, gucci

ninest123 said...

karen millen uk, louis vuitton, pandora jewelry, pandora uk, canada goose, doke & gabbana, moncler, swarovski uk, wedding dresses uk, moncler, links of london uk, canada goose outlet, supra shoes, canada goose jackets, sac louis vuitton, pandora charms, replica watches, marc jacobs, canada goose pas cher, moncler outlet, canada goose outlet, louis vuitton, moncler, juicy couture outlet, thomas sabo uk, hollister, juicy couture outlet, sac louis vuitton, ugg,uggs,uggs canada, ugg pas cher, lancel, swarovski jewelry, moncler uk, coach outlet, barbour jackets uk, barbour, canada goose, canada goose uk, louis vuitton uk, toms shoes, moncler, canada goose jackets, pandora jewelry, moncler pas cher, converse shoes outlet, bottes ugg pas cher, montre pas cher, moncler jackets, ugg,ugg australia,ugg italia, ugg uk
ninest123 16.01